20 ezer milliárd forintos bruttó belső adósságunk van

Érdekes cikk látott napvilágot a mai nap az mfor oldalán:
http://www.mfor.hu/cikkek/Adossagunk_tiz_szazaleka_van_a_legnagyobb_hitelezonk_kezeben.html

Az ország belső adóssága 20 000 000 000 000 Ft, azaz minden egyes magyar állampolgárra 2 000 000 Ft jut, miközben az egyik májusi bejegyzésünkben olvasni lehetett, hogy bankjegy formájában az országban kb. fejenként 290 000,- Ft jut. Ugyan arról nincs adat, hogy mennyi számlapénz jut nekünk, már akik nem multi cégek, de az adósságunk jelentősen nagyobb, mint a készpénz állományunk fizikai formája. Ráadásul csak a bankok 2014-ig a fent említett cikk szerint további

… és akkor még nem is beszéltünk a külső adósságunkról, ami devizában, és valutában van, ami nagyságrendekkel nagyobb, mint a belső.

Valaki végig gondolta, hogy mi lesz ennek a következménye? A cégek életében, miután a jövedelmünk alacsonyabb lesz, mint a bevételünk, akkor fizetésképtelenek leszünk. Ma ez most az ország nagyságában a jövedelmünk 83%-a. Ha még 17%-t emelkedik az adósságunk, akkor jöhet a csőd, és a felszámolás.

Tényleg ezt akarjuk? Tényleg ennyire életképtelenek vagyunk ahhoz, hogy megváltoztassuk a sorunkat, és saját, ill. gyermekeink jövőjét?

Több megoldás is létezik: