Szűrös Mátyás: az IMF tette tönkre Magyarországot

Végre elismerte, és kimondta Szűrös Mátyás, volt MSZMP-s politikus, hogy az IMF tette tönkre az országot, pedig Moszkva, aki már akkor is ismerte az IMF mellékhatásait, figyelmeztette, hogy nagy a kockázat:
http://www.hirado.hu/Hirek/2012/07/08/12/Szuros_nem_kertelt_ez_tette_tonkre_Magyarorszagot.aspx

Ami nagyon szimpatikus a riportban, hogy Szűrös Mátyás üdvözíti a jelenlegi 2/3-t, és drukkol a jelenlegi kormánynak, továbbá mindenkit biztat, hogy álljon a kormány mellé párttól függetlenül az IMF-fel szemben.

A kiutat a jövőben csakis a szükségtelen import termékek lecsökkentése tudja meghozni, és az innen felépülő új export piacok megszervezése, amivel az államadósságot lehet elvben megszüntetni.

Tudomásul kellene végre vennie a magyar állampolgároknak, hogy ha javulást akarunk elérni a magyar nemzetgazdaságban, akkor le kell állni a szükségtelen importálásokkal, mert minden import csak rontja az esélyeinket, és újból IMF hitelre lesz szükségünk, mivel minden valutaváltás mögött az MNB valutatartaléka áll, amit IMF hitelből fedezünk, és amit vagy a nemzeti vagyonnal fizetünk vissza, vagy exporttal. Nincs másik alternatíva.

Egy korábbi cikk az IMF hazai munkájáról, és a törvényeink feletti uralmáról az 1982-es törvény erejű rendeletünkről: http://mno.hu/belfold/az-imf-a-magyar-torvenyek-felett-all-1049290 Ez a garanciája annak, hogy ha egykor majd már végleg nem tudunk fizetni az IMF-nek, akkor szépen lassan mindent elvesznek tőlünk. Ebben a mindenben egy ma még elképzelhetetlennek tűnő forgatókönyv is szóba jöhet, ami akár egy újabb államosítási folyamat is lehet, mert ezzel az IMF újra tömbösíteni képes a magyarság még meglévő lakossági, és vállalati vagyonát, és azt esetlegesen majd elveszi, végrehajtja törlesztésként. Ennek felelőssége mindannyiunké.